Kaszinótojás
Hozzávalók 2 főre:
• 4 db tojás
• 4 dkg vaj
• 1/2 mk fehér bors
• 1/2 mk só
• 1 mk mustár
• 1 ek majonéz
perc
1. A tojásokat keményre főzzük.(forrástól számított 10 perc alatt)
2. A vajat habosra keverjük.
3. A tojásokat megpucoljuk, és az aljukat levágjuk, a sárgájukat kiszedjük.
4. Amikor a sárgája már langyos, villával összetörjük és a vajjal jól kikeverjük.
5. Hozzáadjuk a majonézt és a fűszereket (só, mustár bors) és jól összedolgozzuk.
6. A kapott masszát visszatöltjük az üregekbe és a megtöltött tojásokat egy tálra helyezzük a levágott felükkel lefelé.
7. A bevonathoz elkészítjük a sűrű tartármártást, és a tojásokra öntjük.
8. Hűtőben 10-12 órát állni hagyjuk.
9. Franciasaláta ágyon tálaljuk
Hozzávalók 2 főre:
• 4 db tojás
• 4 dkg vaj
• 1/2 mk fehér bors
• 1/2 mk só
• 1 mk mustár
• 1 ek majonéz
Bevonathoz:
• 2 ek majonéz
• 1 ek tejföl
• só, mustár – ízlés szerint
• 1/4 mk citromlé
• pár csipet cukor