Gyengénlátó változat
 Nyomtatványok
 Közérdekű
 Hatósági nyilvántartások
 Rendezvények
 Gasztronómia
 E-mail

Szavazás

VP6-7.2.1.1-21 Külterületi helyi közutak fejlesztése Tiszavasvári Városában Nyomtatás

 


Kedvezményezett neve: Tiszavasvári Város Önkormányzata

Pályázati felhívás neve, kódszáma: Külterületi helyi közutak fejlesztése, VP6-7.2.1.1-21

Projekt címe: Külterületi helyi közutak fejlesztése Tiszavasvári Városában

Projekt azonosító száma: 3307455175

Szerződött támogatás összege: 236.673.075 Ft

Támogatás mértéke: 95%

Projekt befejezési dátuma: 2023.09.30.

Projekt tartalmának rövid bemutatása:
A fejlesztés során Tiszavasvári HRSZ 0212, 075, 0935, 0926/3, 0135/1 külterületi helyi közutak/útszakaszok felújítása valósult meg új útburkolattal. A fejlesztés által jelentősen javult a településen lévő mezőgazdasági földterületek, gazdaságok megközelíthetősége.

Az első mérföldkőig megvalósult tevékenységek:
Elkészült a kivitelezéshez szükséges tervdokumentáció. Közbeszerzési eljárás kerül lebonyolításra az építési tevékenység kivitelezőjének kiválasztására. A legkedvezőbb ár-érték arányú ajánlatot a Magyar-Útépítő Kft. nyújtotta be, akivel 2022. december 13-án megkötöttük a vállalkozási szerződést. A munkaterület átadását követően - amint az időjárási viszonyok engedték - megkezdődtek a kivitelezési munkák, melyek a mérföldkő eléréséig 55%-ban realizálódottak. A projektarányos szolgáltatások teljesültek.

A második mérföldkőig megvalósult tevékenységek:
A második mérföldkő során befejeződtek a kivitelezési munkák (100%). A Műszaki átadás-átvételi eljárás sikeresen megtörtént 2023. 07. 19 napján. A projekt eredményességét és műszaki megfelelőségét műszaki ellenőrzés szavatolta. A mérföldkő végéig lezárultak a kötelező tájékoztatás és nyilvánossághoz kapcsolódó feladatok.

A projekt eredményei:
A projekt megvalósításával biztonságos, könnyen járható és karbantartható utak kerültek kiépítésre, amely által a felújított külterületi utakat nagyobb hatásfokkal lehet bekapcsolni a település gazdasági életébe. A felújított útszakaszt a helyi gazdasági szereplői jobb szállítási és közlekedési lehetőségként használhatják, amely pozitív hatással van a helyi gazdaságra. A fejlesztés segíti a vállalkozásokat, gazdaságokat, földtulajdonosokat a telephelyük, földterületük elérésében, földművelési tevékenységek ellátásában. A projekt eredményeként a külterületén élő lakosok könnyebben, gyorsabban és biztonságosabban tudnak közlekedni, s ezáltal az alapszolgáltatások könnyebben elérhetőek számukra.

 

 

Advertisement