Báránypörkölt
Hozzávalók 4 főre:
• 1 kg csontos bárányhús
• 0,6 dl olaj
• 10 dkg vöröshagyma
• 1 dkg fűszerpaprika
• 8 g só
• 8 dkg zöldpaprika
• 3 dkg paradicsom
• 24 dkg laskatészta
perc
A húst kicsontozzuk, és felkockázzuk, a hagymát, paprikát és a paradicsomot felaprítjuk. A hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a húst és a csontot, majd párolni kezdjük. Beletesszük a paprikát és a paradicsomot. Amikor zsírjára sült, megpaprikázzuk, és vízzel felengedjük, majd készre főzzük.
A laskatésztát kifőzzük és a pörkölthöz tálaljuk.
Húsvét alkalmával terítékre kerülnek a sonka és tojás felhasználásával készült hagyományos és modern ételek, ételkülönlegességek, mint például a töltött tojás, továbbá bárányhúsból készült ételek is. A húsvétra készíthető ételek receptjei közül igyekeztünk néhányat összegyűjteni. Jó étvágyat kívánunk!
Hozzávalók 4 főre:
• 1 kg csontos bárányhús
• 0,6 dl olaj
• 10 dkg vöröshagyma
• 1 dkg fűszerpaprika
• 8 g só
• 8 dkg zöldpaprika
• 3 dkg paradicsom
• 24 dkg laskatészta