Gyengénlátó változat
 Nyomtatványok
 Közérdekű
 Hatósági nyilvántartások
 Rendezvények
 Gasztronómia
 E-mail

Szavazás

TIOP-1.1.1-07/1-2008-0818 "Iskolafejlesztés Tiszavasváriban" Nyomtatás

Informatikai fejlesztés az új tanévtől


Tiszavasvári Város Önkormányzata „A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése” című, TIOP-1.1.1-07/1-2008-0818 kódszámú pályázaton 56.771.300.-Ft támogatást nyert el informatikai eszközök beszerzésére a város oktatási intézményei részére. Az iskolafejlesztési projekt záró rendezvényére 2011. augusztus 31-én került sor a Tiszavasvári Általános Iskola Kabay János Iskolai Egységének Ifjúság úti épületében, melyen Dr. Fülöp Erik polgármester úr adta át a számítástechnikai eszközöket.

Projektünkben 108 db iskolai PC csomag, 40 db tantermi csomag (interaktív tábla, projektor, notebook), 5 db wifi csomag, 1 db alkalmazás szerver, 1 db szerver szoftver, 3 db szavazó csomag és 1 db SNI III. (gyengénlátó) csomag beszerzésére kaptunk lehetőséget. Valamennyi tantermi csomaghoz tartozott egy 10 órás felhasználói képzés, melyen a beüzemelt eszközök használatának bemutatása történt meg. A projekt költségvetésében a nyilvánosság biztosítása („C” típusú táblák beszerzése), a közbeszerzési eljárás és a könyvvizsgálói díj költsége, valamint anyagköltségek (fénymásolópapír és toner) szerepeltek még.

A közbeszerzési eljárás lefolytatásával a Nívó Clean Bt.-t bízta meg az önkormányzat. Az egyszerű eljárás ajánlattételi felhívása 2011.04.27-én került feladásra. Az eljárás eredményeként 2011. június 28-án kötöttük meg a Vállalkozói Szerződést az AQUIS Informatika Zrt.-vel. A cég 2011. július 15-ével teljesítette a vállalt feladatait; a számítástechnikai eszközök átadását és üzembe helyezését, valamint a felhasználói képzések megtartását.

A fejlesztésnek köszönhetően a város közoktatási intézményeiben létrejöhetett az az informatikai alapinfrastruktúra, ami nélkülözhetetlen feltétele a kompetenciaalapú oktatás elterjesztésének. A Tiszavasvári Általános Iskola és a Tiszavasvári Középiskola, Szakiskola és Kollégium tanulói így a 2011/2012. tanévtől használatba vehetik a beszerzett modern oktatási eszközöket.
 

 

Advertisement