Gyengénlátó változat
 Turisztika
 Rendezvények
 Pályázatok
 Nyomtatványok
 Közérdekű
 Hatósági nyilvántartások
 Gasztronómia
 E-mail
 Esély Otthon
 Külterületi útfelújítás és gépbeszerzés Tiszavasváriban
 A Váci Mihály Gimnázium épületének energetikai korszerűsítése
 Tiszavasvári Önkormányzata Komplex Energetikai Fejlesztések Tiszavasváriban
 A Tiszavasvári Kabay-konyha korszerűsítése és agrárlogisztikai pont kialakítása
 NAPELEMES RENDSZER TELEPÍTÉSE TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÉPÜLETEIRE
 Funkcióbővítő Integrált Települési Fejlesztések Tiszavasváriban
 Tiszavasvári Város Önkormányzatának szervezetfejlesztése
 Tiszavasvári Város belterületi vízrendezése
 Férőhelybővítés és komplex fejlesztés a tiszavasvári Fülemüle Természetvédő Óvodában a minőségi nevelés érdekében
 A Tiszavasvári Polgármesteri Hivatal épületének akadálymentesítése
 Iskolafejlesztés Tiszavasváriban
 Napelemes rendszer kialakítása a Tiszavasvári Polgármesteri Hivatalban

Szavazás

Hírek »
KEDVES TISZAVASVÁRIAK! Nyomtatás

 

Ismét eltelt egy esztendő, egy évvel újra öregebbek és remélhetőleg tapasztaltabbak lettünk. Rendkívül mozgalmas időszakot hagytunk magunk mögött, amelyre városvezetőként az elmúlt évek legsikeresebbjeként tekinthetek. Egy megszokott újévi-évértékelő beszédben a politikusok általában számot adnak az elmúlt időszakról, igyekeznek kidomborítani a sikereket és palástolni, vagy teljesen elhallgatni a nehézségeket, kudarcokat. Talán furcsa is, hogy szakítva ezen megszokásokkal, én nem kizárólag az elmúlt esztendő eredményeit szeretném értékelni, hanem egyúttal az idei év legnagyobb kihívásaira is szeretnék koncentrálni.

 Számot vetve a múlttal, leszögezhetjük, hogy a 2013-as év átalakuló közigazgatása jelentősen érintette településünket is. A politikai csatározások ellenére sikerült otthont adnunk az újonnan felállt Járási Hivatalnak és a Tankerületnek. Az általános és középiskolák fenntartása átkerült az államhoz, míg az önkormányzati intézmények sora bővült a Tiszavasvári Szociális-, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgáltató Központtal, a Tiszavasvári Városi Bölcsődével és a Vasvári Pál Múzeummal. Sikerült konszolidálnunk a város költségvetési helyzetét, jelentősen lefaragva abból az adósságállományból, melyet az év végén átvett az állam. Voltak nyertes pályázataink, megújult arculattal folytatta működését az Ifjúsági Tábor, új üzemeltetője lett a Városi Strandfürdőnek, amely családias hangulatával, kisebb-nagyobb fejlesztéseivel rekordszámú látogatót vonzott a tavalyi évben. Várakozásokon felül sikerült az Öhönforgató Fesztivál és a Zúzosléfőző Verseny. Elkezdték a tereprendezést a biogáz üzem építéséhez és újabb üzemegységgel bővült a Járműszerelvényt Gyártó Zrt. Megújult a Fülemüle Óvoda és megkezdődött a belvíz-rekonstrukció. Az ivóvíz szolgáltatást a Hajdúkerületi és Bihari Víziközmű Szolgáltató Zrt. vette át, míg a szemétszállítást az idei évtől a Kelet-Környezet Kft. az Önkormányzattal közösen végzi. Mindnyájunk örömére szolgált, hogy végre elkezdődött a térfigyelő kamerarendszer kiépítése városunkban, amely várhatóan jelentősen növeli majd biztonságérzetünket, és nagy segítség lesz a bűnüldözésben. Apró siker, de annál látványosabb, hogy elkezdődött a központi orvosi rendelő felújítása is a nyílászárók cseréjével, biztonságosabb, energiatakarékosabb és valamivel szebb arculatot kölcsönözve az épületnek. Együtt örülhettünk a Városi Piac lefedését, illetve a gyári lakótelepen játszótér kialakítását szolgáló nyertes pályázatoknak.

A számos fényes siker mellett akadtak azonban nagy nehézségeink is. Voltak olyan elgondolásaink, amelyek füstbe mentek, és voltak olyanok is, melyek megvalósulása eltolódott későbbre. Ezt támasztja alá például, hogy az előzetes terveinktől eltérően, sajnos nem sikerült adót csökkentenünk a tavalyi évben. Az idén azonban, az elmúlt három év rendkívül takarékos munkájának eredményeképpen biztos vagyok benne, hogy már jóval kedvezőbben alakulnak a pénzügyi lehetőségeink a korábbi évekhez képest, így az adó mértékének csökkentésével javíthatjuk a tiszavasvári magánszemélyek és vállalkozók megélhetését. Nem csak a közvéleményt és a médiát érintette, hanem mindannyiunkat megrázott az ősz folyamán kialakult fertőző májgyulladásos megbetegedésekkel kapcsolatos történések sorozata. Sajnos nem csak azon személyek betegedtek meg, akik nem tartották be az alapvető tisztálkodási szabályokat, hanem a közintézményekben néhány tanulóra, dolgozóra is átterjedtek a megbetegedések. Ma már szerencsésen kijelenthetjük, hogy lezajlott a járvány, minden 18 év alatti gyermek megkapta, és a napokban megkapja a védettséget adó oltást. Azonban a járvány elmúltával a probléma gyökerét még nem szüntettük meg. Éppen ezért számomra a 2014. év legnagyobb feladata és kihívása az évtizedek óta megoldatlanként kezelt, halmozottan hátrányos helyzetű problémák rendezése. Sokan meggondolatlanságnak tarthatják majd a választások évében hozzákezdeni azon problémához, melyet évtizedek óta sem helyi, sem térségi, sem pedig országos szinten nem mertek rendezni. Én mégis azt hiszem, hogy a 24. órában vagyunk, és cselekednünk kell, mert a közös jövőnk, Tiszavasvári jövője forog veszélyben. Joggal várhatjuk el mindannyian, hogy mindenki tegyen a városunkért, beilleszkedjen társadalmunkba, és hasznos tagjává váljon közösségünknek.
Tiszta szívemből hiszem, hogy az idei évben is a megkezdett úton kell tovább haladni, rendületlenül. Biztos vagyok abban, hogy számos nehézség és akadály fogja utunkat keresztezni, de ezeket közös összefogással leküzdhetjük.

Ezen gondolatokkal köszönöm meg Városunk nevében a sok-sok támogatást, áldozatvállalást, segítséget és bizalmat, melyet Önöktől kaptunk, és kívánok Sikerekben Gazdag, Boldog Új Évet!

Dr. Fülöp Erik
Polgármester

  

Advertisement